RECEPT VAN DE MAAND

Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek, roodbaarsfilet

Voor de bloemkoolsoep:

 1 middelgrote bloemkool

1 liter kippenbouillon

nootmuskaat

peper en zout

scheutje room

2 el crème fraîche

Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de bouillon gaar. Mix in een blender tot een gladde massa en voeg wat room en crème fraîche toe. Mix nog even door en zeef de soep. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 

Voor de tomaten:

4 tomaten of 8 trostomaatjes

1 sjalot

2 el peterselie

peper en zout

olijfolie

 Zet de oven op 125 graden, hete lucht. Snijd de tomaten doormidden, de grote in vieren. Snijd een sjalot en de peterselie ragfijn. Meng de sjalot, peterselie, peper en zout door elkaar. Schep de tomatenpartjes erdoor. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd in de gaten.

 
Voor de roodbaarsfilet:

2 roodbaarsfilets

peper en zout

olijfolie

 

Bestrooi de filets een uur voor de bereiding met peper en zout. Leg afgedekt weg. Besmeer vlak voor de presentatie de filets met olijfolie en grill in een droge hete pan.

 

Garneer af met bieslook.

 

Heerlijk, een glas Sutil Chardonnay erbij op 10 graden Celsius!