RECEPT VAN DE MAAND

Kabeljauw, asperges, pasta in roomsaus met chorizo en gedroogde serranoham

Recept voor 6 personen

 

Ingrediënten

Voor de pasta:

500 gr macaroni of andere kleine pasta en zout

Voor de asperges:

12 dikke asperges

zout

overblijfsels van de lente-ui

Voor de serranoham:

18 plakken dungesneden

serranoham

Voor de roomsaus:

1 bosje lente-ui

3 tenen knoflook

40 gr roomboter

2 el bloem

25 cl room

scheutje melk

100 gr geraspte

Parmezaanse kaas

30 cl Duquesa verdejo

50 gr chorizo worst

peper en zout

Voor de kabeljauw:

6 x 100 gr kabeljauwhaas

zout

olijfolie

wijn van de maand maart

Bereiding

Snijd de knoflook en lente-ui fijn. Snijd de worst in dunne plakjes en dan in dunne reepjes. Smelt de boter en bak hierin de lente-ui en knoflook aan. Als het begint te kleuren, voegen we de bloem toe. Roer goed door met een houten spatel totdat het als een bal loslaat van de bodem. Blus dit af met de witte wijn. Voeg dan meteen de koude room toe en roer met een garde tot een gladde saus op een matig vuur. Voeg eventueel wat melk toe als de saus te dik is. Breng op matig vuur al roerend weer aan de kook. Voeg dan de worst toe en daarna de Parmezaanse kaas. Breng weer even aan de kook en maak af met peper en zout. Voeg dan de pasta toe en verwarm tot de juiste temperatuur voor serveren. Spatel regelmatig door, zodat het niet aanbrandt.

Voor de kabeljauw:

Bestrooi de vis een half uur voordat u gaat serveren met zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en laat gloeiendheet worden. Leg de vis in de hete olie en laat een paar minuten schroeien. Draai daarna om met een platte spatel. Bak de andere kant net zolang aan. Haal de vis uit de pan en laat

5 minuten rusten in aluminiumfolie. Niet te strak inpakken.

Serveren:

Leg dunne plakjes roomboter over de asperges en rasp hierover nootmuskaat. Verhit in de oven op 160 graden. Leg twee asperges in het midden op het bord en schep er wat pasta overheen. Leg er een stukje kabeljauw tegenaan en garneer af met de gedroogde serranoham.

Eet smakelijk!