Logo Wijnhuis Rhoon
Bestelde voorraad artikelen worden binnen 3 dagen verzonden.
Home > Recept van de maand Juli 2024

Scholfilet, tomatensaus, tuinbonen

Voor 8 personen

  • 4 flinke scholfilets
  • peper en zout
  • olijfolie

Snijd de filets in de lengte door. Bestrooi ze met peper en zout. Rol ze op en bind dicht met bindtouw. Smeer de rolletjes in met olijfolie. Laat even rusten. Grill ze kort af in een hete pan en serveer in de tomatensaus.

Tomatensaus:

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1/2 el paprika poeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1 tl ansjovispasta
  • 1/2 el oregano
  • 2 el gehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Bak ze aan in de olijfolie. Voeg de paprikapoeder en cayenne peper toe en bak weer even aan. Voeg dan de ansjovispasta en oregano toe en roer even door. Voeg dan de gepelde tomaten toe en de helft van de bouillon. Breng rustig aan de kook. Draai dan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten door pruttelen. Voeg vlak voor het serveren de helft van de peterselie toe. Gebruik de andere helft voor de garnering.

Tuinbonen:

  • 600 gr tuinbonen
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • klont roomboter
  • zout

Kook de tuinbonen gaar in zout water. Giet af en voeg een klont roomboter toe. Bestrooi met wat gemalen komijnzaad en schud ze rond. Serveer direct.

Heerlijk met een glas La Villette Chardonnay of rose!

 

Download PDF

Helaas...

Deze aanbieding is helaas afgelopen. Maar neem gerust een kijkje op de algemene aanbiedingenpagina voor alle andere aanbiedingen.
Alle andere aanbiedingen

Ook onze NIEUWSBRIEF ontvangen?


Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden
© 2024 Wijnhuis Rhoon