kabeljauw, venkel, appel, kerrie
voor 4 personen
1 scheutje gembersiroop
olijfolie
peper en zout
Snij de kabeljauw in plakken, zo’n 2 per persoon. Bestrooi de stukjes met peper en zout. Snij de venkel ragfijn, evenals de ui. snij de appel in blokjes van 2 cm. Blancheer de venkel kort in kokend zout water. giet af. verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui aan. Voeg de kerrie toe en bak even aan. Dan de venkel erbij en bak weer kort aan. Scheutje gembersiroop erbij, breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer dan voorzichtig de appel erdoor. Zet even weg. Bak de kabeljauw kort in hete olie, niet te lang, dan wordt het droog. Schep wat venkel en appel op een bortd en dan de kabeljauw erop. Heerlijk met rijst of gebakken aardappelen.
Samen met een gekoeld glas Phillibert Du Charme Chardonnay.