MED blanc is een blend van 70% Rolle (ook bekend als Vermentino), 10% Colombard, 10% Sauvignon Blanc en 10% Ugni Blanc (ook bekend als Trebbiano). De druiven kunnen goed tegen de warmte en worden relatief laat geoogst, maar behouden altijd een aangename zuurgraad. Na de oogst worden de druiven geperst en vergist bij gecontroleerde temperaturen om de fris- en fruitigheid te behouden. Daarna vindt de rijping op RVS plaats.
In de neus komen citrusaroma’s van limoen en grapefruit naar voren, met daarbij hints van witte bloemen en mineraliteit. In de smaak is de wijn verfijnd en rond en heeft een afdronk met pit; dit wil je blijven drinken.
Deze MED blanc is een uitstekende begeleider van lichte mediterrane gerechten. Het past perfect bij gegrilde vis, zeevruchten, salades met citrus en kipgerechten. Door zijn frisse en lichte karakter is het een ideale wijn voor de lente- en zomerse maaltijden, maar hij kan ook goed de balans vinden bij licht gekruide gerechten uit de Indiase en Noord-Afrikaanse keuken.