Wijn van de maand

Bodegas Torre Oria

Valencia, Spanje

Een oude wijnmakerij met een unieke geschiedenis. Torre Oria is opgericht in 1897 door de familie Oria de Rueda en behoort tot een van de meest prestigieuze wijnhuizen in Valencia. Met ruim honderdtwintig jaar ervaring in het maken van wijnen en cava’s, heeft Torre Oria de perfecte combinatie van tradities en technieken. Zij maken wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waarbij de huidige consument niet wordt vergeten.

Leyenda de Torre Oria, Sauvignon Blanc, 2017

Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven van de betere wijngaarden met oudere stokken in Valencia. Een lichtgele kleur, met tonen van groene appel, passievrucht en perzik. Lekker fris en fruitig in de mond met een geweldige balans tussen frisheid en alcohol. Lekkere borrelwijn en uitstekend bij zeevruchten en witvis.

Leyenda de Torre Oria, Merlot, 2017

Voor deze wijn worden de beste Merlot druiven zorgvuldig geselecteerd. Het resultaat is een wijn met een zijdezacht karakter, wat verwijst naar de historie en traditie van het wijnhuis. Een prachtige kersenrode kleur, een heerlijke sappige smaak, vergezeld van hints van pruim en bosbessen. Vriendelijke tonen van tabak en vanille zorgen voor body, met een lekker mondgevoel en een fluweelzachte afdronk. Heerlijk om zo te drinken, goede begeleider van gegrild vlees.

Beide wijnen normaal € 4,99, nu slechts voor € 3,99 per fles.

PUUR GENIETEN!

Aanbieding geldig tot en met 28 februari en/of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Recept van de maand

Diamanthaas met bearnaisesaus, tian groente en pommes allumettes met selderijzout

Receptuur voor 8 personen.
Voor de diamanthaas:
  • 1,5 kg diamanthaas
  • roomboter
  • peper en zout
Voor de Tian:
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 4 uien
  • 8 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 winterwortels
  • olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 tl rozemarijn (gehakt)
  • 1 tl venkelzaad (gemalen)
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • Peper en zout
Voor de pommes allumettes:
  • 1 kg aardappelen
  • 3 liter arachideolie
  • selderijzout
Voor de bearnaisesaus:
  • 6 eidooiers
  • 5 el water
  • 300 g geklaarde boter
  • 14 takjes dragon
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
Voor de diamanthaas:

Bestrooi het vlees met peper en zout en zet afgedekt weg tot vlak voor de presentatie. Dan bakken als biefstuk in roomboter, even laten rusten in folie en snijd het dan in plakjes.

Voor de tian:

Maak van de olie, citroensap en zeste, rode peper, venkelzaad, rozemarijn en peper en zout een marinade. Snijd de kap van de paprika en haal het zaad en de lijsten eruit. Schil de winterwortels met een dunschiller. Was de aubergines, tomaten en de courgettes. Schil de uien, maar laat ze heel. Snijd de verschillende groenten in gelijke plakken van 2 a 3 mm dik. De wortels wat schuin snijden, zodat ze even groot worden als de rest. Marineer de plakjes gedurende een uur. Zet de plakjes daarna rechtop tegen elkaar aan in 12 ronde rvs ringen, die op een bakplaat staat met bakpapier. Besprenkel het met de overgebleven marinade en laat 1,5 uur in een oven op 120 ºC garen. De groente wordt zo boterzacht, fondant achtig. Haal vlak voor de presentatie uit de ring op het bord.

Voor de pommes allumettes:

Schil de aardappelen en leg ze in koud water, anders verkleuren ze. Snijd op de mandoline tot zogenaamde allumettes, lucifers. Spoel het zetmeel eraf en laat uitlekken. Leg op een bakplaat keukenpapier, waar de pommes allumettes kan uitlekken na het bakken. Bestrooi met selderijzout en laat staan tot de presentatie.

Voor de bearnaisesaus:

Deze saus maken we vlak voor de presentatie. Doe de 6 eidooiers in een pan en voeg er azijn en water aan toe. Klop de eieren au bain-marie tot schuim. Dit doe je door de klopper snel in de vorm van een 8 te bewegen (goed kloppen). Als het schuim “gaar” is, als het mooi stevig wordt; voeg je de geklaarde boter toe aan de eierschuim en roer voorzichtig. Voeg de dragon toe aan het mengsel. Maak op smaak met citroensap, peper en zout.

Presentatie:

Bak de diamanthaas in roomboter mooi bruin. Laat even in aluminiumfolie rusten. Leg een streep pommes allumettes schuin op een zwart rechthoekig bord. Leg aan de ene kant een Tian groente, aan de andere kant drie plakjes vlees. Garneer af met wat strepen bearnaisesaus. Serveer het overgebleven vlees en saus apart.

HEERLIJK MET EEN GLAS LEYENDA DE TORRE ORIA MERLOT, NIET TE WARM SERVEREN, 16 GRADEN.
Eet smakelijk!

Ab Tamis, Chefkok De Wijnproevers.

Bier van de maand

HET ANKER

GOUDEN CAROLUS CUVÉE VAN DE KEIZER WHISKY INFUSED

Elk jaar op 24 februari, de geboortedag van Keizer Karel, brouwt Het Anker de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark. Verrijk dit ‘keizerlijke’ bier met de Gouden Carolus Single Malt Whisky en het resultaat is een uniek speciaalbier. Robijnrood van kleur en krachtig en volmondig van smaak met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Een bier voor de echte liefhebber!

Type bier Donker Speciaalbier
Brouwerij Het Anker
Alc. Vol. 11,7%
IBU 15
Schenktemperatuur 10-12 °C
Inhoud fles 33cl.
Puur Genieten!

Aanbieding is geldig tot 28 februari 2019, zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

Bezoek onze webshop: