Logo Wijnhuis Rhoon
Bestelde voorraad artikelen worden binnen 3 dagen verzonden.
Home > Recept van de maand november

Voor vier personen

Reebiefstuk, spek, knolselderij, witlof, blauwschimmelkaas, room

Voor de reebiefstuk:

  • 4 reebiefstukjes
  • 8 plakken ontbijtspek
  • Sate prikkers
  • Peper en zout

Bestrooi de biefstukjes met peper en zout. Wikkel om de biefstukjes plakjes ontbijtspek en zet vast met een sate prikker. Dek af en zet weg in de koeling.

Voor de knolselderij:

  • 1/4 knolselderij
  • Klont boter
  • 1 volle eetlepel creme fraiche
  • Snufje gemalen komijn
  • Peper en Zout
  • Aluminiumfolie

Zet de oven op 200 graden. Schil de knolselederij en snij in blokjes. Bestrooi deze met wat zout en pak ze in de aluminium folie. Ze moeten volledig ingepakt zijn. Leg in de oven en kijk na een kwartier of de blokjes gaar zijn. Zo niet, laat ze nog even afgedekt verder garen. Als de knolselderij gaar is, scherp je ze over in een ruime kom of pan. Voeg de boter toe en de creme fraiche. Stamp tot een gladde puree. Zet weg en warm kort voor de presentatie op.

Voor de witlof:

  • 3 stronken witlof
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • Scheut slagroom
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Snij de stronken doormidden in de lengte. Snij dan het harde hart uit de halve stronken. Snij daarna de stronken in fijn, ong 2 mm. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan. Bak de ui aan. Als die begint te kleuren kan de witlof erbij. Bak kort door. Blus af met een scheutje room en laat kort inkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Voor de presentatie:

  • Klont roomboter
  • 4 plakken blauwschimmel kaas
  • 4 el gehakte, vers gebrande para noten

Bak de biefstukjes in roomboter goudbruin. Pak ze luchtig in aluminium folie en laat 10 minuten liggen. Verhit de knolselderij en de witlof.

Maak het bord op, leg een plak blauwschimmel kaas op de biefstuk en strooi een lepel gehakte para noten over de knolselderij puree.

 

Schenk de Sandstone Castelao Shiraz erbij, op 16 graden.

Download PDF

Ook onze NIEUWSBRIEF ontvangen?


Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden
© 2024 Wijnhuis Rhoon