Logo Wijnhuis Rhoon
Bestelde voorraad artikelen worden binnen 3 dagen verzonden.
Home > Bier van de maand juni

Brouwerij Het Anker
Mechelen, België

In het begin van de 15e eeuw bezat het begijnhof van Mechelen een belangrijk “Krankenhuis” gesitueerd op de huidige site van de brouwerij, waar men begon met het brouwen van bieren. Dit wordt in 1872 gekocht door de familie Van Breedam en deze bouwt een moderne brouwerij met stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie Van Breedam voor de Mechelse, liggen aan de basis voor de terugkeer naar de tradities en het brouwen van speciale bieren. In 1990 opende Het Anker binnen de muren van de brouwerij een 3-sterren hotel: een uniek concept in België. Eind 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en de rondleidingen door de brouwerij herstart. Eveneens in 2010 werd in Blaasveld een volwaardige whiskystokerij opgebouwd en in gebruik genomen: de Gouden Carolus Single Malt werd in 2013 op de markt gebracht en heeft intussen al meerdere internationale prijzen gewonnen. Ondertussen verwierf de brouwerij internationale bekendheid, wordt er naar meer dan 40 landen geëxporteerd en worden de bieren wereldwijd gelauwerd. Getuige hiervan de vele internationale prijzen en onderscheidingen die de brouwerij in ontvangst mocht nemen.

Deze maand 3 paradebieren van Brouwerij Het Anker bij De Wijnproevers in de aanbieding!

Gouden Carolus Classic

Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Gouden Carolus Tripel

Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de Ridders van het Gulden Vlies in 1491. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier je bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij evenwichtige hoppen.

Gouden Carolus Whisky Infused

Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Bij 4 flessen een gratis bokaal!

Aanbieding geldig tot en met 30 juni of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.
Download PDF

Ook onze NIEUWSBRIEF ontvangen?


Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden
© 2024 Wijnhuis Rhoon