Weingut Leth Wagram Grüner Veltliner Fels Klassik (Bio)

Weingut Leth Wagram Grüner Veltliner Fels Klassik (Bio)

Druivenrassen/vinificatie
Het doel van dit wijnhuis is duurzame wijnbouw van topkwaliteit. Om dit te bereiken heeft men gedurende 25 jaar geen gebruik gemaakt van herbiciden en gedurende meerdere jaren geen gebruik van insecticiden. De plantbescherming tegen plagen is geminimaliseerd tot het absolute minimum en er wordt optimaal gebruik gemaakt van het voordeel van het löss-terroir, waardoor er geen irrigatie nodig is voor de wijnstokken. De handmatige oogst is zeer selectief, waarbij alleen de allerbeste druiven worden gebruikt voor de topwijnen van het wijnhuis.  

Er worden uitsluitend gezonde druiven zonder enige Botrytis gebruikt. Na de oogst wordt het gewas voorzichtig geperst en ongeveer 3-4 uur op de schillen gelaten voordat het met een pneumatische pers wordt geperst. Het verse sap kan vervolgens ongeveer 12 uur bezinken, waarna alleen het heldere sap naar de kelder gaat voor fermentatie met deels natuurlijke of gekweekte gist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na 3-4 maanden rijping en filtering biedt de wijn een fris en fruitig karakter. De botteling vindt plaats vanaf januari.

Proefnotitie
Rijp geel fruit met tonen van appel, peer en kweepeer, ondersteund door enkele kruidige elementen. Een elegante mix van smaken, frisse fruitzuren met een levendig effect, nobele notenaroma's en een lichte peperige kruidigheid. Een perfecte Veltliner in de klassieke Oostenrijkse stijl. 

  

Specificaties
  • Land
    Oostenrijk
    Oostenrijk
  • Gebied
    Neder-Oostenrijk
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    12.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Ja
  • Type sluiting
    Stelvin
  • Verpakking hoeveelheid
    6